Nieuws

U vindt hieronder een overzicht van onze nieuwsberichten. Blijf op de hoogte van onze activiteiten en realisaties en neem hier regelmatig een kijkje. 

2017

18 oktober
Afgelopen weekend werd er non-stop gewerkt in Ingelmunster van vrijdagavond tot zondagavond. De overweg in de Izegemstraat werd afgesloten en vervangen door een tunnel voor fietsers en voetgangers. Een tunnelkoker werd met hydraulische machines onder de sporen geschoven.
+
17 oktober
Op dinsdag 17 oktober deelde de minister van Mobiliteit, François Bellot, officieel aan de pers mee dat het stationsgebouw van het treinstation Fleurus binnenkort heropend wordt. Het station wordt een nieuwe spoortoegang voor Brussels South Charleroi Airport (BSCA).
+
16 oktober
In de Haven van Antwerpen kunnen we sinds vandaag als Infrabel trots zijn op een primeur. Samen met brandstoffenbedrijf G&V Energy Group investeerden we in een modern en milieuvriendelijk tankstation.
+
04 oktober
Op zondag 1  oktober nam Infrabel weer deel Open Bedrijvendag in Vlaanderen. Ondanks het slechte weer konden we toch rekenen op heel wat nieuwsgierige bezoekers. Op onze 4 sites in Gent en Antwerpen mochten we maar liefst 5100 enthousiaste bezoekers ontvangen.
+
29 september
De Internationale Wielerunie (UCI) verstrengt de strafmaatregelen wanneer wielrenners tijdens de wedstrijd een gesloten overweg negeren. Uitsluiting van de wedstrijd en een eventuele vervolging waren al eerder ingevoerd.
+
28 september
Deze zomer organiseerde Infrabel een sensibiliseringscampagne voor festivalgangers. Onder het thema van de magie, en in onze container, ‘The Box’, hebben we duizenden jongeren bewust gemaakt van de gevaren voor wie de sporen oversteekt op een onbewaakte plaats.
+
26 september
Op zondag 1 oktober opent Infrabel de deuren van verschillende LCI’s en seinhuizen. Kom langs op een van de 4 sites en beleef een boeiende dag achter de schermen van de spoorwereld!
+
19 september
Vandaag, dinsdag 19 september, namen 670 leerlingen deel aan de verkeersdag in Geel. Ook Infrabel was aanwezig tijdens initiatief om de jongeren te sensibiliseren over het juist toepassen van de verkeersregels aan overwegen.
+
19 september
Afgelopen weekend werd de oude metalen bovenbouw van de Pont des Allemands gedemonteerd. Op dinsdag werden de nieuwe elementen, die op de site zelf gebouwd waren, op hun definitieve plaats geschoven.
+
19 september
Sinds gisterenochtend, maandag 18 september, rijden er weer treinen over beide sporen op de L161. 11 dagen na de overstroming zijn de sporen in de tunnel in Sint-Joost-ten-Node opnieuw vrij voor het treinverkeer. Bedankt aan alle ploegen voor het harde werk!
+
14 september
Deze vrijdag 15 september sluit Infrabel in Namen de tournee “Je leven is geen illusie!” af. Daarbij werden festivalgangers gesensibiliseerd over hoe gevaarlijk spoorlopen wel is. 
+
12 september
Op zondag 10 september nam Infrabel voor de eerste keer deel aan de erfgoeddag in Wallonië. Deze première was meteen een schot in de roos. Op onze 4 sites mochten we maar liefst 4450 enthousiaste bezoekers ontvangen. 
+
12 september
Het voorbije weekend hebben de ploegen van Infrabel hard doorgewerkt om de sporen weer vrij te maken en vervolgens uit te breken. Na de waterleidingbreuk van donderdag 7 september, liepen twee sporen van de L161 volledig onder en werden ze over een afstand van 700 meter bedekt met modder.
+
08 september
Door een lek in een waterleiding, gisterenmorgen rond 10u, heeft een modderstroom de sporen op de L161 bedekt over een afstand van 700 m tussen Brussel-Noord en Brussel-Schuman. Gisteravond is Infrabel al gestart met het vrijmaken van het spoor.
+
07 september
Door een waterlek ter hoogte van het kruispunt tussen de Leuvensesteenweg en boulevard Clovis in Sint-Joost werd het treinverkeer op lijn 161 tussen Brussel-Noord en Brussel-Schuman vanmorgen omstreeks 10 uur volledig onderbroken.
+
04 september
Ook dit jaar neemt Infrabel in Vlaanderen weer deel aan de Open Bedrijvendag tijdens het eerste weekend van oktober. In Wallonië bestaat Open Bedrijvendag niet meer. Daarom nemen dit jaar voor de eerste keer deel aan de erfgoeddag op zondag 10 september.
+
01 september
Infrabel investeert 4,6 miljoen euro in het station van Leuze-en-Hainaut. De bedoeling is om de spoorinfrastructuur op dit deel van de L94 te vernieuwen. De werken zullen in 3 fasen verlopen.
+
30 augustus
Infrabel en de stad Lokeren hebben vandaag een nieuwe fiets- en voetgangerstunnel onder de spoorlijn Zele-Lokeren geopend. Op één jaar tijd heeft de infrastructuurbeheerder deze nieuwe lokale verbinding tussen de school en verschillende woonwijken aangelegd.
+
29 augustus
Op vrijdag 1 september 2017 wordt de nieuwe autosnelweg A11 volledig in dienst genomen. Dit project werd gerealiseerd door het Agentschap Wegen en Verkeer afdeling West-Vlaanderen, maar ook Infrabel en TUC Rail speelden een cruciale rol in dit project.
+
28 augustus
Afgelopen zaterdag 26/08 vond de Job Day voor Traffic Controllers plaats in Brussel-Noord.
+

Pagina's